Post navigation

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις το καλοκαίρι 2019 στο Βελημάχι Γορτυνίας!

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις του συλλόγου μας στο Βελημάχι, αρχικά με το παραδοσιακό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής 27-7 στην πλατεία του χωριού μας (μετά την περιφορά της εικόνας) και με τον 1^ο διαγωνισμό παραδοσιακών γλυκών του τόπου μας! Τα πρώτα βραβεία με σειρά: Κατερίνα Θωμά, Βαρβάρα Ξουρή, Ανθούλα Θωμά, Μαρία Ξουρή!

 

Στις 12-8 πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για το καλύτερο μουστάκι και η γιορτή σαρδέλας (με τις προσφορές των Θεοδ.Κακούρη και Αργ. Αγγελόπουλου), όπου χόρεψαν και γιόρτασαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του γηπέδου μπάσκετ Βελημαχίου πάνω από 1000 άτομα από όλα τα γύρω χωριά!

  

Εορτάσαμε την ενορία μας Κοίμησης της Θεοτόκου με εσπερινό και περιφορά της εικόνας, ενώ μετά τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της εορτής, προσφέρθηκαν αρτοκλασία, κεράσματα του συλλόγου μας.

ενώ οι αγώνες μπάσκετ 14-15-16/8 ακολούθησαν και δείξαμε πόσο αξιόμαχη και ποιοτική ανανεωμένη ομάδα φτιάχνουμε! Ο τελικός και η απονομή του κυπέλλου στο Βυδιάκι έγινε στο γήπεδο μπάσκετ Βελημαχίου, όπου συνεισφέραμε με τα ηχητικά μας, τραπέζια, καρέκλες, κλπ.

Είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθεί ο Δεσπότης μας, κκ Ιερεμίας στα εννιάμερα της Παναγίας μας 23-9, με λειτουργία στο πρώτο μοναστήρι που βρισκόταν η εικόνα της Παναγίας των Νοτενών στο Βελημάχι κατά τον 16ο αί., στη θέση Σταυρός, προτού η εικόνα μετοικήσει στου Σκιαδά Αχαΐας.

Πολλές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Βελημαχιτών, αλλά και σε όλα τα μέλη και φίλους της Σούδελης Απόσκιας, όπου από κοινού βοηθήσαμε στα κεράσματα και προετοιμασίες της επίσκεψης του Δεσπότη μας.  Επισκεφθήκαμε και την Ι.Μ.Νοτενών στην ωραία εκδρομή στις 29-9 του αδελφού συλλόγου της Σούδελης Απόσκιας Βελημαχίου.

Ευχόμαστε καλό χειμώνα και του χρόνου με τις εκδηλώσεις μας να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά στο χωριό μας!