Post navigation

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Εκδήλωση κοπής πίτας 2015 και ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου

Αγαπητοί συγχωριανοί εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου ευχόμεθα σε όλους καλή Μεγάλη εβδομάδα προς το Πάσχα 2015 και καλή Ανάσταση, με υγεία και χαρά σε εσάς και τα μέλη των οικογενειών σας.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας (Τζώρτζ 9, πλ. Κάνιγγος), πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας 2015 με τα κεράσματα (καφέ, κουλουράκια, αλμυρά, ξηρ. καρποί) από το σύλλογο, η πίτα ήταν προσφορά του Ηλία Ντόκα, τα αναψυκτικά, τσίπουρο και κρασί του Χρ. Δασκαλόπουλου (εις μνήμη της Ντίνας), τα ντολμαδάκια και τα μηλοπιτάκια της Ελένης Θωμά-Κατριβέση και της οικογένειας Βασ.Θωμά, τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για τις ευγενικές προσφορές τους. Το φλουρί της πίτας έπεσε στον Γραμμ. του συλ. Σούδελης -Απόσκιας Κων/νου Τσίρμπα, με δώρο προϊόντα υγιεινής και ομορφιάς, προσφορά της Ανθ. Θωμά, την οποία επίσης ευχαριστούμε. Παρουσιάστηκε από τον Γραμματέα Κων/νο Θωμά με προβολικό μηχάνημα, η ιστοσελίδα του συλλόγου μας με τα αξιοθέατα, διαδρομές, ιστορικά κ.ά. θέματα που περιέχονται σε αυτήν. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην ιστορική καταγραφή που υπάρχει για τους φόρους που πλήρωνε το χωριό μας στον 15ο αιώνα, κάτι που δείχνει ότι πράγματι το Βελημάχι ήταν από τα μεγαλύτερα χωριά των χρόνων εκείνων και μας φέρνει να συνεχίζουμε την έρευνα στα προηγούμενα χρόνια. Μεγάλη επίσης ήταν η χαρά και ο ενθουσιασμός των συγχωριανών μας για τη γνωστοποίηση ότι ο Ολυμπιονίκης του 1896 στο άθλημα «αναρρίχησις επί κάλω», Νικ. Ανδριακόπουλος, έχει καταγωγή από το χωριό μας το Βελημάχι! Ακολούθησε η Γενική Συνέλευση με πρόεδρο το Λεωνίδα Θωμά και τις Ελευθερία Μπάκα, Μαρία Αγγελοπούλου, ενώ στη συνέχεια διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Συλλόγου μας, με πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής το Δημήτρη Μπάκα.

DSC02362  DSC02366

Το νέο ΔΣ που εξελέγη από την πρώτη συνεδρίαση της 1ης Απριλίου 2015, στα γραφεία του συλλόγου μας στο Γαλάτσι, έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Θωμάς
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Κανελλόπουλος
Γεν. Γραμματέας: π.Λεωνίδας Θωμάς
Ταμίας: Στάθης Ξουρής
Γεν. Γραμματέας: π.Λεωνίδας Θωμάς
Μέλος επί των εκδηλώσεων: Νικόλαος Χριστόπουλος
Μέλος επί των δημ. σχέσεων: Γεώργιος Χριστόπουλος
Μέλος επαφών Χωριού: Διονύσης Μπάκας
Μέλος επί τεχν. έργων: Κωνσταντίνος Σταθόπουλος
Μέλος επί τεχν. έργων: Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Για την Ελεγκτική Επιτροπή, εξελέγησαν οι:

Μαρία Ξουρή, Ανθούλα Θωμά, Αθανάσιος Χριστόπουλος

DSC02377  DSC02371

Αγαπητοί συμπατριώτες θα συναντηθούμε όσοι βρεθούμε τις ημέρες του Πάσχα στο χωριό, ενώ στη συνέχεια προγραμματίζουμε μονοήμερη εκδρομή για την Κυριακή 17 Μαΐου, σε μέρος που θα σας ενημερώσουμε τηλεφωνικά και σε άλλη ανακοίνωση με τις δράσεις μας, όπως επίσης προτείνουμε για φέτος το τριήμερο 12-13-14 Ιουνίου να το αφιερώσουμε στην εθελοντική προσωπική εργασία μας στο χωριό για καθαρισμό, εξωραϊσμό, προετοιμασία πριν το καλοκαίρι για το χωριό μας. Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε ένα τριήμερο ως εθελοντική προσωπική εργασία μας στο χωριό, με στόχο τη συμμετοχή μας για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων, ενεργά και συλλογικά, όπου θα καταλήγει σε ρεφενέ φαγητό και μικρή γιορτούλα.
Από το ΔΣ του Συλλόγου ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, Καλή Ανάσταση