Post navigation

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η εικόνα της “Παναγίας των Νοτενών εκ Βελημαχίου” και εκδηλώσεις καλοκαιριού 2018

Το παραδοσιακό πανηγύρι φέτος στην πλατεία του χωριού μας, ήταν μία γιορτή-συνάντηση του Συλλόγου μας με τον εικόνα της “Παναγίας των νοτενών εκ Βελημαχίου”, καθώς λόγω της τραγικής φωτιάς στην Αττική δεν είχαμε ζωντανή μουσική έπειτα απο επιθυμία του κόσμου και του ΔΣ. Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή απο όλους μας ως ένδειξη συμμετοχής στην άδικη απώλεια τόσων ανθρώπων.

Η νέα εικόνα που αγιογραφήθηκε πήγε και συνάντησε την Μητρική Παναγία των Νοτενών, όπου ανάμεσα στο εκκλησίασμα με τον πατήρ Ιερώνυμο να λειτουργεί, ήρθαν αντικρυστά οι δύο εικόνες. Αυτή που είναι στη Μονή Νοτενών και το αντίγραφο που έκανε ο αγιογράφος κος Χρυσόγονος Καραχάλιος, έπειτα απο την ευγενική προσφορά του μεγάλου ευεργέτη μας κου Αθαν.Μαρτίνου. Οι στιγμές ήταν πολύ συγκινητικές, ενθουσιάστηκαν στο εκκλησίασμα με την εικόνα που κάναμε και πολλοί απο το Κακοτάρι ήθελαν να έρθουν στο Βελημάχι να την δουν και πάλι, κάτι που μας εξέπληξε ευχάριστα! Ας έχουμε τη Βοήθεια και τη Χάρη της Παναγίας, που πλέον θα βρίσκεται στην ενορία μας Κοίμησης της Θεοτόκου, στο Βελημάχι.

 

Στο Βελημάχι τελέσθηκε η παράκληση και οι ευχές προς την “Παναγία των Νοτενών”, η οποία έχει γραφεί απο τον υμνογράφο Δρα Χαράλαμπο Μπούσια και ακολούθως έγινε αρτοκλασία του Συλλόγου μας και περιφορά της εικόνας στο χωριό. Πολύς κόσμος παραυρέθηκε απο όλο το χωριό στον Ιερό Ναό, ο π. Γαβριήλ διάβασε τις ευχές και ο π.Λεωνίδας παραπλεύρως με τους ψάλτες Γ.Χριστόπουλο, Θ.Αγγελόπουλο, Τ.Σταθόπουλο, Γ.Γιαννακόπουλο και Κ.Θωμά, έψαλαν απο το βιβλιαράκι που είχε μοιραστεί στο εκκλησίασμα, την παράκληση και τις ευχές.

 

Ακολούθησε μία πολύ όμορφη εκδήλωση στην πλατεία του χωριού, με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον: Γεώργιο Θεοδ.Χριστόπουλο (καθηγητή και συγγραφέα)-απο τον ταμία κ καθηγητή Νίκο Ξουρή-, στον Αργύρη-Άρη π.Τάκη Αγγελόπουλο (πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου)-απο τον γραμματέα π.Λεωνίδα- και στον Βασίλη Κωστάκη Θωμά (επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου)-απο τον έφορο ομάδας μπάσκετ Γιώργο Κανελλόπουλο. Η συνεχής προσφορά τους επι σειρά ετών στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βελημαχίου με τη δράση τους και τα έργα τους είναι γνωστή και εκτιμητέα απο όλους μας. Τους ευχαριστούμε πολύ στο ΔΣ απο τα βάθη της καρδιά μας και ευχόμαστε να βρούν πολλούς μιμητές! Ευχαριστούμε επίσης όλους που συνέβαλαν στην εκδήλωση αυτή και ιδιαίτερα τον Κώστα Δασκαλόπουλο για τα ψηστικά του και τον Ανδρέα Κακούρη για τις ωραίες επιλογές στη μουσική που έβαλε με cd.

Δώσαμε ραντεβού για τις επόμενες εκδηλώσεις μας στις “12 Αυγούστου με τη γιορτή σαρδέλας και το διαγωνισμό καλύτερου μουστακιού” και στις 15 Αυγούστου μία μουσική βραδιά, προσφορά απο το συγχωριανό μας Γιώργο Ανδρ. Κυριακόπουλο ως ‘Dj flaber”, για να χαλαρώσουμε μουσικά στα πλατάνια του ξενώνα.

Επίσης όπως και άλλες χρονιές θα γίνουν οι αγώνες μπάσκετ 14-15 μέχρι και τον τελικό στις 16 Αυγούστου, που περιμένουμε την ομάδα μας να είναι κυπελούχος και πάλι!

Σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις μας!