Post navigation

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοπή Βασιλόπιτας και Χορός Συλλόγου Βελημαχιτών 4/2/2018

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν η κοπή βασιλόπιτας και ο χορός 2018 του Συλλόγου μας! Χάρηκαν πολύ και χόρεψαν οι συγχωριανοί και οι φίλοι μας, όταν ο Θεόφιλος με το ωραίο τραγούδι του μας έφτιαξε το κέφι, μαζί με το κλαρίνο του συγχωριανού μας Ανδ.Δασκαλόπουλου. Ο Ηλ.Οικονόμου και το λαϊκό πρόγραμμα που ακολούθησαν στο υπέροχο κέντρο που βρεθήκαμε, έδωσαν ζωντάνια και ρυθμό σε όσους παρευρέθηκαν! Ήταν μια όμορφη ημέρα με πολύ κόσμο, με καλή διάθεση, του καιρού βοηθούντος! Στην είσοδο ο επίτ. Πρόεδρος Βασ. Θωμάς προσέφερε τριαντάφυλλα στις κυρίες και στα κορίτσια, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι πήραν αναμνηστικό αναπτήρα που ετοίμασε το ΔΣ. Δεν μπόρεσαν λόγω του έκτακτου συλλαλητηρίου της Κυριακής να έρθουν όλοι οι πατριώτες και φίλοι, τους περιμέναμε και ευχόμαστε να έχουμε καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία!

 

Η βασιλόπιτα είχε ως φλουρί ένα πλούσιο καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα, τσίπουρο, κρασί, χυλοπίτες, καρύδια και ρίγανη Βελημαχίου! Ευχές στη φίλη Πόπη που το κέρδισε! Ευλόγησαν τη βασιλόπιτα οι πατήρ Λεωνίδας και ο παπά Γιάννης από την Αρτέμιδα Αττικής, στη συνέχεια ο Πρόεδρος Κων/νος Θωμάς ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ και τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στο κάλεσμα του χορού και πρόσθεσε ότι το αγαπημένο σύνθημα του αναπτήρα που μοιράστηκε: «θυμήσου το χωριό σου κοντά στο σύλλογό σου» είναι και για εμάς σήμερα, αλλά και για τη συνέχεια, με τα νέα μέλη του ΔΣ συλλόγου μας.

      

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής Ελλήνων Απ.Κακλαμάνης, οι αγαπητοί μας Κων.Καλύβας, Θεοδ.(Λάκης) Θωμάς, Γιαν.Αγγελόπουλος (Πρόεδρος Σούδελης-Απόσκιας), ο οποίος τόνισε την κοινή προσπάθεια που κάνουμε οι σύλλογοι για να ομορφύνουμε με τα έργα μας το χωριό μας, ο καθηγ. Βυζαντινολογίας Τάκ.Παπαναγιώτου, Γιαν.Κανελλάκης, η αρθογράφος Βάσ.Καρατζά και πολλοί ακόμα φίλοι μας. Ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάν.Γιαννόπουλος, οι Βουλευτές του Νομού μας, Γωργ.Παπαηλιού, Κων.Βλάσσης, Οδυσ.Κωνσταντινόπουλος και η Εύη Τατούλη με fax και τηλεφωνικά έστειλαν τις ευχές τους για την χοροεσπερίδα μας και τη συνέχιση του έργου μας. Ευχές από την Εν.Συλ.ΔΕ Κοντοβ/νας Ελ.Παπαγιάννη, όπου η εκπρόσωπος του συλλόγου μας Ανθή Θωμά, έφερε το ωραίο ημερολόγιο που κυκλοφόρησε με φωτογραφία της πλατείας του χωριού.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους αγαπητούς πατριώτες για τις προσφορές τους: Αφοί Χρ.&Γιωρ.Χριστόπουλοι: ISO, www.iso.gr, Χρυσοβιτσιώτης ΑΕ: Έπιπλα, 23ο χλμ Λαυρίου, Βασίλη Θωμά: ΟΠΤΙΚΑ-Αχαρνών 179, Στέλιο Θωμά: Δερμ.Υποδήματα-Πανδρόσου 95, Κων/νος Λούπης, Αφοί Γιαν.&Βασ.Χριστόπουλοι-ΕΛΒΗΧ, 28ο χλμ, φωτιστικά, Φώτη Κακούρη, Γιώργο Κανελλόπουλο, Γωγώ Κακούρη και άλλοι όπως: Ευφρ.Θωμά, π.Λεων.Θωμάς, Ελ.Κατριβέση, Κων.Σοφιανόπουλος Πρόεδρος Συλ.Αγ.Κυριακής Αρτέμιδας, που προσέφεραν πολλά ωραία δώρα, τουριστικά ταξίδια, πουκάμισα, γεύματα, κλπ στην κλήρωση. Επίσης, ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που μας ενισχύσατε με την αγορά των λαχνών της κλήρωσης!

Ημερήσια εκδρομή μας προγραμματίζεται για τον Μάιο (Κυριακή 13/5) με πρόταση προς το Ναύπλιο και το κάστρο Ναυπλίου, να πάμε στη φυλακή του Κολοκοτρώνη, ξενάγηση στην παλιά πόλη, επίσκεψη στο νέο Ναό του Αγίου Λουκά του ιατρού (που βρίσκεται προς Επίδαυρο), όπως και στον πολυχώρο”φουγάρο”! Θα ενημερωθείτε εκ νέου για να κλείσετε τη συμμετοχή σας!

Σας ευχόμαστε Καλή Τεσσαρακοστή και καλό Πάσχα!