Post navigation

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οι εκδηλώσεις του χωριού μας το περασμένο καλοκαίρι 2014

Αγαπητοί συμπατριώτες, στην καλοκαιρινή περίοδο που πέρασε δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούμε στο Βελημάχι όσοι μπορέσαμε να κατέβουμε, να πάμε στα διπλανά χωριά, να γίνουν οι πολύ όμορφες εκδηλώσεις και να γιορτάσουμε τη νίκη της ομάδας μπάσκετ του χωριού μας! Ανοίξανε πολλά από τα σπίτια μας στο χωριό, όσοι κατέβηκαν έμειναν περισσότερες μέρες μέχρι τον Σεπτέμβριο, λειτούργησαν τα ξωκλήσια όπως πέρυσι, έπειτα από την προτροπή του πατήρ Γαβριήλ, όπου με τον ιεροψάλτη Τάκη Σταθόπουλο και Γ. Χριστόπουλο, με αρκετούς χωριανούς να συμμετέχουν με αρτοκλασίες και κεράσματα.

Μεγάλες γιορτές έγιναν στο χωριό μας της Αγίας Παρασκευής 26 Ιουλίου, ανήμερα της Παναγίας το 15Αύγουστο, όπου γιόρτασε η ενορία μας «Κοίμησης της Θεοτόκου» με αρτοκλασία, κέρασμα τσιπουράκι και δροσιστικό από το Σύλλογο. Επίσης, λειτούργησαν η Αγ. Μαρίνα, η Αγ. Βαρβάρα και ο Αγ. Ανδρέας επίσης με αρτοκλασία, κεράσματα, δροσιστική πορτοκαλάδα. Ακόμα λειτούργησε στα 9μερα η Παναγιά στο Σταυρό, με κλήρωση και επίσης κέρασμα στους παρευρισκόμενους. Ήταν πράγματι όμορφα αυτά τα πρωινά, όπου ο κόσμος στη συνέχεια απλώθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού και στα καφενεία, με γιορτινούς χαιρετισμούς και συναντήσεις. Ευχόμαστε και του χρόνου να γιορτάσουμε πάλι!

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το παραδοσιακό πανηγύρι ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, 26 Ιουλίου στην πλατεία του χωριού, ο κόσμος που ήρθε ήταν πιο λίγος από πέρυσι, γιατί υπήρχαν πολλές εκδηλώσεις γάμοι και πανηγύρια την ίδια μέρα, αλλά όσοι ήρθαν γιόρτασαν και χάρηκαν, «ξημέρωσε η μέρα» είπαν, όπως έλεγαν παλιά!

Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση και συμμετοχή (με 1200 και πλέον πατριώτες) η 12η γιορτή σαρδέλας και ο 4ος διαγωνισμός μουστακιού Γορτυνίας, που γέμισαν το αθλητικό κέντρο Βελημαχίου. Σημαντική βοήθεια έδωσε η εθελοντική προσφορά των μελών του Συλλόγου μας, του προέδρου Ν.Χριστόπουλου και πολλών που μένουν στο χωριό, για την προετοιμασία της εκδήλωσης και τη διάθεση, μεταφορά και το ψήσιμο της σαρδέλας από το Θεόδ. και Δήμητρα Κακούρη, Δημ. Προμπονά, Αν. Καραλή και τις οικογένειές τους. Καθιερώθηκε πλέον ως ξεχωριστή εκδήλωση που την θέλουν και την απολαμβάνουν όλοι στη Γορτυνία και όχι μόνο!

Ειδική αναφορά κάνουμε στους αγώνες μπάσκετ που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία με την πολυνίκη ομάδα του Βελημαχίου να κατακτά το 7ο τίτλο της!

Η νικηφόρος ομάδα αποτελείτο από τους: αρχηγός ο Γιάννης Αγγελόπουλος, (2-3άρια) Γιώργος και Νίκος Γούμενος, (4-5άρια) Θεόδωρος Θωμάς και Αργύρης Κουτσός, Θανάσης Τσαντζαλής, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Λάμπρος Δασκαλόπουλος, με τον πολυμήχανο προπονητή Κωνστ. Σταθόπουλο και με την ευρηματική βοήθεια των Γιωργ. Κωνσταντόπουλο και Χρ. Σταθόπουλο, που στα δύσκολα «έδιναν λύσεις» στους αγώνες. Μετά το τέλος του αγώνα, με το κύπελλο στα χέρια μπήκαν στο χωριό 50 και πλέον αυτοκίνητα με κορναρίσματα και ζητωκραυγές, πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη της ομάδας στη γιορτή που ακολούθησε, στις 16 Αυγούστου στη Σούδελη, όπου με μεγάλη επιτυχία διοργάνωσε το πανηγύρι του ο σύλλογος στο παλιό σχολείο, παρουσία του κ. Δημάρχου, κ Αντιδημάρχου και τοπικών παραγόντων.

Ευχαριστούμε όλους στην ομάδα για τη χαρά που μας έδωσε και ευχόμεθα καλές επιτυχίες στη συνέχεια. Ενημερώνουμε ότι για κάποια έργα πασχίζουμε να συνεχίζονται στο χωριό, με σκοπό να σοφαντιστεί ο όροφος και να διαμορφωθεί το ισόγειο του κοινοτικού γραφείου.

Ακόμα, το fax: 27970-23476 (προσφορά του επιτ. προέδρου Βασ. Θωμά) λειτουργεί στο τηλέφωνο του νέου τοπικού εκπροσώπου Χρήστου Δασκαλόπουλου (Γκούμας), του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και πάντα οι ενέργειές του να’ναι για το καλό των χωριανών και του χωριού.