Post navigation

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, κάλεσμα στη γιορτή του Συλλόγου Βελημαχιτών

Αγαπητοί συμπατριώτες σας σχεδιάζαμε το παραδοσιακό πανηγύρι του συλλόγου μας το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 στην πλατεία Βελημαχίου, με φαγητό, χορό και μουσική από παραδοσιακούς μουσικούς του τόπου μας, αλλά λόγω των δυσάρεστων γεγονότων που ζούμε τις ημέρες αυτές με τις πολλές απώλειες συνανθρώπων μας, θα γίνει η γιορτή με τα ηχεία μας στην πλατεία του χωριού χωρίς τη ζωντανή μουσική.

Έτσι θα τιμήσουμε την εικόνα και τη γιορτή της Αγίας Παρασκευής, σεβόμενοι τη δυσκολία των φίλων και συνανθρώπων μας που είναι στην Αθήνα και θα έχουμε την ευκαιρεία συνάντησης στο χωριό μας στην εκδήλωση του συλλόγου μας.

Θα τιμήσουμε για τη μεγάλη πολιτιστική προσφορά τους στο σύλλογο και το χωριό μας,  τον Καθηγητή κο Γ.Χριστόπουλο για την προβολή του χωριού μας με τη συγγραφή του βιβλίου, τον Επίτιμο Πρόεδρο κο Β.Θωμά για τη διαρκή συνεισφορά στο έργο του συλλόγου, τον πρώην Πρόεδρο κο Αργ.Αγγελόπουλο για τη συνεχή βράβευση των νικητών στο «διαγωνισμό καλύτερο μουστάκι».

Όσοι ενδιαφέρονται να κατέβουν με το πούλμαν στο χωριό το Σαβ/Κο 28-29/7, για κρατήσεις θέσεων τηλ: 6972222680 και 2294047279. Είναι επί σειρά ετών μια πρωτοβουλία του Επίτιμου Προέδρου Βασ.Θωμά και εξυπηρετεί πάρα πολύ ως έκτακτη συγκοινωνία. Σάββατο πρωί 6:30 αναχώρηση και Κυριακή απόγευμα επιστροφή. Υπάρχουν λίγες θέσεις ακόμα για όσους θέλουν!

Το πρωί του Σαββάτου σύμφωνα με τον π.Γαβριήλ, θα γίνει Θ.Λειτουργία στην ενορία μας Κοίμησης Θεοτόκου, θα είναι στο ναό η εικόνα ¨Παναγία Νοτενών εκ Βελημαχίου¨, η οποία αγιογραφήθηκε απο τον αξιόλογο Χρυσόγονο Καραχάλιο έπειτα απο την επίσκεψη στον π.Ιερώνυμο στη Μονή Νοτενών, με σκοπό να βρίσκεται στην ενορία μας. Μας έχει συγκινήσει όλους η δωρεά του ευεργέτη του συλλόγου μας κου Αθαν.Μαρτίνου για την αγιογράφηση της εικόνας, ενώ απο το σύλλογο κάναμε το σκαλιστό πλαίσιο, το εικονοστάσι, εκτυπώνοντας επίσης την παράκληση και της ευχές στην Παναγία για τους προσκηνυτές. Το Σάββατο απόγευμα 7μμ θα γίνει η παράκληση της Παναγίας με αρτοκλασία του συλλόγου και περιφορά της εικόνας (η παράκληση έχει γραφεί από τον υμνογράφο κο Χαράλαμπο Μπούσια).

Σας περιμένουμε στο πανηγύρι του Συλλόγου μας, που δίνει ζωή, χαρά και πολιτισμό στο χωριό μας!